Verhaal Morine gaat viraal op social, maar klopt het ook?

2021 Morine
News
News
30-03-2021 12:25
Geschreven door Dieter Blarinckx
Comment

Op sociale media gaat er momenteel een bericht viraal rond brutaal politiegeweld tegen Morine. Influencers en BV's hebben het bericht massaal gedeeld via hun Instagram Stories en ook in de media krijgt het bericht veel gehoor:

“Op 27 maart 2021, was Morine op haar kot in haar eentje van muziek en een glaasje alcohol aan het genieten. Dit mag en is toegestaan volgens elke wet. Ze deed niets dat niet mag. Toch viel de politie agressief binnen op haar kot. Ze riepen dat ze mee moest omdat wat zij deed ‘openbare dronkenschap’ was. Morine zat, zoals eerder vermeld, helemaal alleen in haar kot. Ze luisterde muziek die ze afspeelde op haar laptop en dronk wat alcohol, binnen, in haar eigen kot, haar eigen domein. Wat later sloeg een agent haar extreem hard op haar gezicht / hoofd. Ze hield een fractuur over aan haar oog en kaak.”

Toch heeft de politie van Leuven nu gereageerd op de commotie. Zij beweren immers dat er veel meer aan de hand was en dat sociale media maar één kant van het verhaal weergeeft. De politie vermoedt dat Morine ook onder invloed was van drugs:

"De vrouw was duidelijk onder invloed en onsamenhan­gend. In de kamer werden ook voorwerpen aangetrof­fen die wijzen op drugsge­bruik. De dame werd voor haar eigen veiligheid overge­bracht naar het politiecom­mis­sa­ri­aat. Dat verliep zonder problemen. Op het commissariaat deelde de wachtleider haar mee dat ze voor haar eigen veiligheid enkele uren in de politiecel moest blijven”, vervolgt Vranckx. “Als reactie hierop liet de vrouw zich op de grond vallen. Wanneer de politiemensen haar wilden rechttrekken, verzette ze zich hevig. Ze stampte, sloeg met de vuisten in het rond en beet agenten. Toen de agenten zich wilden lostrekken, is er een handengemeen geweest. Er werd onmiddellijk medische bijstand gevraagd. Een ziekenwagen en arts kwamen meteen ter plaatse. De arts onderzocht de dame en verzorgde de bijtwonde van de agent. De arts verklaarde dat de vrouw mocht opgesloten worden. Na ontnuchtering heeft ze het commissariaat verlaten”, klinkt het in het bericht van de politie.

De likes en comments blijven maar binnenlopen op Morine's bericht. Maar dit zal ongetwijfeld nog een staartje krijgen aangezien de politie nu ook aangegeven heeft om mee te gaan in het proces.

Stay tuned!