Man slaat veganist in gezicht tijdens protest in pizzazaak

Incident In Pizzazaak Met Dierenrechtenorganisatie Dx E
News
News
30-09-2019 18:34
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Een vrouwelijke veganist van dierenrechtenorganisatie Direct Action Everywhere (DxE) heeft zondagavond een flinke klap in haar gezicht gekregen toen ze met haar organisatie ging protesteren in een pizzatent in de Engelse stad Brighton.

De activisten hadden borden met zich mee waarop de woorden 'geen eten, maar geweld' en 'ik wil leven' prijkten en riepen nog vele andere boodschappen naar de menigte die aan het tafelen was in het restaurant Pizza Express. Een man die aan het dineren was, had er genoeg van en probeerde een de activiste duidelijk te maken dat ze de klanten schrik aanjoegen. De man gaf de vrouw een duw, waarop de vrouw zich omdraait en er vervolgens nog een slag in haar gezicht bovenop kreeg.

Het voorval werd gefilmd en gedeeld op het Twitter-account van dierenrechtenorganisatie DxE en de lokale politie werd ingelicht. Aan het stadhuis van Brighton werd op dat moment ook door andere leden van DxE protest gevoerd. Verschillende veganisten ketenden er zich 24 uur lang aan mekaar vast met metalen kettingen als onderdeel van een bredere demonstratie tegen de onderdrukking van niet-menselijke dieren.

(Foto: DxE)