Veel lof voor Hema na keuze voor model met stoma

Schermafbeelding 2021 03 22 Om 11 12 28
Lifestyle
Beauty
22-03-2021 11:24
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Steeds meer bedrijven zetten alles op alles om meer diversiteit in de samenleving te creëren. Hema is er daar één van. De winkelketen heeft voor een nieuwe campagne een model met een stoma weten te strikken.

De dame in kwestie is de 28-jarige Lynn Quanjel. Sinds Hema haar foto’s heeft gepubliceerd, ontvangt ze veel lof. Op Instagram doet ze haar verhaal. “Wow, dit zag ik niet aankomen. Gisteren lanceerde Hema de nieuwe naadloze ondergoedlijn, met onbewerkte lichamen in alle vormen, maten, kleuren en verborgen handicaps. Ik wist niet wat ik kon verwachten, maar dit was het zeker niet. Hema ontving tien keer meer reacties dan normaal, allemaal van mensen die het fijn vinden dat Hema diversiteit laat zien.”

Lynn is in de tussentijd al door meerdere mediakanalen benaderd voor een interview. Ze is blij met alle aandacht, vooral omdat ze de mode-industrie een ander beeld wil geven. “Op dit moment nemen de meeste modellenbureaus geen ‘andere’ modellen aan. Hun excuus? Dat is niet wat hun klanten vragen. De klanten, ook bekend als grote merken met veel geld, vragen niet om ‘andere’ modellen omdat ze geld verdienen aan modellen met kleine maatjes. Ze zien geen reden om dat beleid aan te passen. De enige manier waarop we dit patroon kunnen veranderen, is als wij daar iets aan doen. Koop spullen bij bedrijven en merken die inclusiviteit ondersteunen", roept Lynn haar volgers op.