Veel kritiek op BLM-optreden tijdens ‘Britain’s Got Talent’

Schermafbeelding 2020 09 14 Om 09 43 34
Entertainment
TV / streaming
14-09-2020 09:38
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Een optreden tijdens ‘Britain’s Got Talent’ heeft voor veel ophef gezorgd. Dansgroep Diversity had voor de act een politiek geladen Black Lives Matter-routine bedacht. Hoewel er veel kijkers zijn die de show wél konden waarderen, zijn er ook mensen met kritiek. Heel veel. Ofcom, een bedrijf dat onder meer de Britse televisie en radio reguleert, heeft maar liefst 15.500 klachten ontvangen.

De dans bevat verschillende moves die geïnspireerd zijn op de Black Lives Matter-protesten. Zo zie je onder meer hoe een zwarte man op de grond ligt terwijl een blanke agent met zijn knie op zijn nek zit. Klinkt herkenbaar? Dat kan kloppen. Op deze manier kwam George Floyd in mei om het leven. Verder hoor je ook de tekst ‘I Can’t Breathe’. Juist: dat zijn de woorden die Floyd meerdere malen riep om aan te geven dat hij geen adem meer kreeg door het hardhandige optreden van de politie.

Hoewel het aantal klachten groot is, leverde de act volgens jurylid Ashley Banjo vooral positieve reacties op. “Ik weet dat veel persberichten en krantenkoppen over de klachten en negativiteit gaan, maar geloof me: de negativiteit heeft de minderheid”, zegt ze volgens SkyNews.