Van I Love Techno tot Charlatan en Kompass Klub, deze podcast gaat over de geschiedenis van het Gentse nachtleven

Schermafbeelding 2021 04 28 Om 09 51 41
News
News
28-04-2021 10:03
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Het Gentse nachtleven verdient een eretitel. Van I Love Techno tot Culture Club, de Gentse Feesten en Kompass Klub. Er is veel gefeest in deze stad. Herinneringen zijn gemaakt, voetjes zijn van de vloer gegaan en muziek is oneindig lang door de boxen geknald. De nightlifescene van Gent kent ontelbaar veel verhalen, waarvan een deel nu wordt verteld in de nieuwe podcastreeks ‘De Nacht’.

A walk down memory lane is meer dan ooit aan de orde nu de pauzeknop op het nachtleven al meer dan een jaar wordt ingedrukt. Gent groeide de voorbije decennia uit tot dé hoofdstad van het Belgische nachtleven, en geen beter moment om daarop terug te blikken dan 2021. Wekelijks schuiven verschillende spilfiguren aan tafel bij curator Ben Van Alboom en nemen ze een duik in de geschiedenis van het Gentse nachtleven. Tussen de gangmakers zitten onder meer I Love Techno-oprichter Peter Decuypere, het legendarische dj-duo Mo & Benoelie (The Glimmers) en Trish Van Eynde, maar ook theatermaker Arne Sierens en hoofdcommissaris Steven De Smet. Allerlei grote feesten komen aan bod.

“Ik denk dat we soms vergeten hoe uniek ons nachtleven was en nog altijd is”, aldus David Fouquaert (aka Benoelie).“Tijdens de hoogdagen van Ten Days Off nam ik tegen zes uur ‘s ochtends geregeld bevriende dj’s mee naar de Vlasmarkt om Irish Coffees te drinken en verder te feesten. Die gasten hebben al in elke stad op aarde gedraaid, maar ze trokken daar allemaal gigantisch grote ogen, want dat hadden ze nog nergens anders meegemaakt.”

De podcast kan je beluisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcastkanalen. Voor wie de ervaring naar een hoger niveau wil tillen, stelt Stad Gent een bijhorende wandeling ter beschikking die je meeneemt van het ene decennium naar het andere. Interesse? Je kunt de tocht gratis downloaden via walklocal.gent.