Universiteitsstudent pleegt zelfmoord na niet behalen van diploma

Nick Turner Suicide
News
News
04-10-2019 16:19
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Een student van Southampton University in het Engelse Kent heeft zelfmoord gepleegd nadat hij faalde om zijn diploma mechanisch ontwerper te behalen.

Nicholas Turner (23) keerde begin deze zomer terug naar zijn ouderlijke huis in Engeland nadat hij zijn studies had afgemaakt. Aan zijn ouders en jongere zus vertelde hij dat hij geslaagd was en zijn diploma had behaald, terwijl hij in werkelijkheid eigenlijk gezakt was voor zijn laatste jaar.

Zich niet bewust van de waarheid, maakten de ouders van Nicholas zich in de ochtend van 23 juli klaar om de diploma-uitreiking van hun zoon bij te wonen. Het was op dat moment dat de ouders het verschrikkelijke nieuws over hun zoon ontdekten dankzij een alerte buurvrouw. Die zag het levenloze lichaam van Nicholas aan de voorkant van het huis hangen en sloeg alarm.

Volgens de vader van Nicholas had zijn zoon de avond voordien nog eten voor hen gemaakt en leek hij helemaal niet gestresseerd of zenuwachtig. Er kan dan ook niet met zekerheid worden aangetoond wat precies de student tot zelfmoord heeft gedreven. Mogelijk speelde het niet behalen van zijn diploma een grote rol, maar het meespelen van andere factoren wordt niet uitgesloten. Een atopsie op het lichaam leverde op dat er geen drugs of alcohol betrokken waren bij het overlijden.

Wie zelf met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be