Far Cry 6 komt uit op 7 oktober, bekijk hier de eerste gameplaybeelden!

Far Cry 6
Technology
Games
28-05-2021 22:47
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Ubisoft heeft vandaag de eerste gameplaybeelden getoond van hun first person shooter Far Cry 6. Ook werd de releasedatum van de game bekendgemaakt: vanaf 7 oktober kunnen spelers met het nieuwe avontuur aan de slag op hun pc of console.

In Far Cry 6, de grootste Far Cry-wereld tot nu toe, treden spelers in de voetsporen van Dani Rojas, een verzetstrijd(st)er en inwoner van het tropische paradijs Yara, met maar één missie: het land bevrijden van de tirannieke alleenheerser Anton Castillo (gespeeld door Breaking Bad en The Mandalorian-acteur Giancarlo Esposito) en diens zoon Diego.

Om te slagen in je missie zul je beroep moeten doen op de zogenaamde 'Resolver'-levenswijze die op het eiland wordt gehanteerd. Deze stelt dat alle afgedankte voorwerpen te hergebruiken zijn, ook in wapens. Hierdoor zijn tal van gekke wapencombinaties mogelijk zoals een machinegeweer dat lp's kan afvuren en een rugzak die tanks kan uitschakelen vanop afstand. Spelers kunnen daarnaast ook beroep doen op hun Amigos, dit zijn rekruteerbare dieren zoals een krokodil en een hond om te helpen bij gevechten.

Zoals eerder vermeld, komt Far Cry 6 uit op 7 oktober. De game is zowel te spelen op PlayStation 4, Xbox One en pc, alsook op PlayStation 5 en Xbox Series X. Check hieronder de gameplaytrailer en een video waarin dieper wordt ingegaan op het hoofdpersonage van de game.