Ubisoft onthult nieuwe first-person shooter Rainbow Six Quarantine

Rainbow Six Quarantine
Technology
Games
12-06-2019 14:18
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Tijdens de E3-persconferentie van Ubisoft werd een nieuwe first-person co-op shooter aangekondigd in de vorm van Tom Clancy's Rainbow Six Quarantine. De game is een spin-off en de opvolger van het populaire multiplayerspel Tom Clancy's Rainbow Six Siege.

Quarantine speelt zich af in hetzelfde universum als Siege, maar moet een hele nieuwe ervaring worden. Waar Siege ons keiharde speler-tegen-speler (PvP) actie voorschotelde, zal Quarantine zich voornamelijk gaan focussen op coöperatieve PvE, waarbij spelers het samen moeten opnemen tegen computergestuurde vijanden.

Ubisoft liet tijdens zijn presentatie niet veel meer dan teaserbeelden zien waardoor details over de game vrij beperkt zijn. Gelukkig kregen we via een blogpost van de uitgever toch nog wat meer uitleg bij de beelden. Daarin wordt onthuld dat de game zich enkele jaren in de toekomst afspeelt, waar gemuteerde alien-parasieten de mensheid zijn beginnen infecteren. Het is aan Team Rainbow om deze dreiging te stoppen, voordat het te laat is om het tij te keren.

Rainbow Six Quarantine wordt gemaakt door Ubisoft Montreal. De game ondersteunt online co-op voor maximaal 3 spelers en moet in het voorjaar van 2020 uitkomen op pc, PlayStation 4 en Xbox One.