UAntwerpen lanceert videogame in teken van corona

Still Spelletje
News
School
08-02-2021 17:30
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Het coronavirus geeft zich niet snel gewonnen. Omdat het waarschijnlijk nog maanden duurt voordat we er voorgoed vanaf zijn, heeft UAntwerpen een speelse en symbolische manier bedacht om COVID-19 eerder klein te krijgen. Met de videogame Corona Combat krijgt iedereen de kans om de strijd met het virus aan te gaan.

Bij het spel kruip je in de huid van een avatar, die de opdracht krijgt alle virusdeeltjes uit de lucht te schieten. Er zijn drie poppetjes beschikbaar: Pierre (Van Damme), Herman (Goossens) en Erika (Vlieghe) – experts die leerlingen van UAntwerpen ongetwijfeld zullen kennen. Maar let op: hoe goed de avatars ook zijn, het virus geeft niet snel op en neemt je geregeld onder vuur.

Corona Combat, een spel dat veel weg heeft van Space Invaders, is er in de eerste plaats voor studenten van de Universiteit Antwerpen. “De cijfers in ons land blijven gelukkig min of meer onder controle”, zegt rector Herman Van Goethem. “Maar we zijn nog niet verlost uit deze crisis. Veel mensen, en dat geldt zeker ook voor onze studenten, hebben het moeilijk, vooral op mentaal vlak. We zetten extra in op begeleiding en proberen hen op verschillende manieren een hart onder de riem te steken, bijvoorbeeld met een computerspelletje.”