Twitter Vs Snapchat
Technology
Apps

Twitter en Snapchat verloren in het afgelopen kwartaal miljoenen gebruikers

26-10-2018 00:13
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Twitter en Snapchat zijn in het afgelopen kwartaal miljoenen maandelijkse gebruikers verloren. Uit de kwartaalcijfers (periode van 3 maanden) die Twitter donderdag heeft bekendgemaakt, werd een daling van maar liefst 9 miljoen maandelijkse gebruikers vastgesteld. Twitter verwijt de daling aan actie's die het bedrijf heeft ondernomen waarbij nepaccounts en internettrollen werden geschorst. Het aantal dagelijkse gebruikers is dan wel weer gestegen met 11% in vergelijking met het jaar voordien.

Ook Snapchat verloor in het afgelopen kwartaal gebruikers. Daar werd een verlies van 2 miljoen maandelijkse gebruikers vastgesteld en daalde het aantal dagelijkse Snapchat-gebruikers met 1%. In een poging om relevant te blijven en nieuwe gebruikers naar de app te lokken lanceerde Snapchat in de voorbij weken Snap Originals, een eigen streamingplatform waar gebruikers van de app gratis exclusieve series kunnen bekijken.

Ondanks de verliezen maken nog steeds heel wat mensen gebruik van beide social media. Zo heeft Twitter op dit moment 326 miljoen actieve maandelijkse gebruikers en zijn 186 miljoen mensen nog dagelijks actief op Snapchat.