Twee Nederlandse Youtubers gearresteerd bij militaire basis VS

2019 Youtubers Vs
News
News
12-09-2019 15:20
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Twee Nederlandse YouTubers zijn gearresteerd in de Verenigde Staten. De jongens, volgens lokale media gaat het om Ties Granzier en Govert Sweep, deden naar verluidt een poging om Area 51 in Nevada binnen te dringen. Het zwaar beveiligde gebied is een militaire basis van de Amerikaanse luchtmacht, gelegen in de Nevadawoestijn ten noorden van Las Vegas.

De YouTubers kwamen ver, maar hun einddoel hebben ze waarschijnlijk niet bereikt. Ze werden in hun auto gesnapt toen ze over het terrein van Nevada National Security Site reden. Tegen de politie vertelden ze dat ze een video wilden maken voor hun YouTube-kanaal. Toen agenten dat hoorden, besloten ze hun auto te doorzoeken. Ze vonden een drone, opnames en camera's. Ook kwamen ze beelden tegen die de jongens al hadden gemaakt van het beveiligde terrein, dat streng verboden is om te betreden.

De YouTubers zijn gearresteerd en naar de gevangenis gebracht. Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen zullen zijn van dit grapje. Mogelijk krijgen ze een celstraf of boete.