2019 Bijl Aanval
News
Bizarre

Transgender valt man aan met bijl en hakt zijn gezicht bijna doormidden

27-01-2019 19:16
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Het leven van Ben Rimmer is compleet veranderd door een vrouw die hem uit het niets aanviel met een bijl. Toen de man iets wilde kopen in een benzinestation, werd zijn hoofd er bijna afgehakt door Evie Amati.

Op de beruchte avond liep Evie, een transgender, het benzinestation binnen met een bijl die ze twee maanden eerder had gekocht. Ben was op weg naar huis en besloot nog even bij het benzinestation te stoppen om een taart te kopen. Niet veel later kwam zijn wereld op zijn kop te staan.

Evie liep met haar bijl een rondje door de winkel en stond uiteindelijk achter Ben in de rij bij de kassa. De twee praatten wat, waarna Ben de bijl vastpakte. Een paar seconden later werd hij in zijn gezicht geslagen met het wapen. “Ik draaide me op het laatste moment om, anders had ze me dwars door mijn gezicht gehakt”, vertelt hij tegen news.com.au. “Ik denk dat ik het aan zag komen.”

Het had niet veel gescheeld of Ben was nu dood geweest. “Het was haar bedoeling om iemand te doden”, vervolgt het slachtoffer. “Het was puur geluk dat er geen doden zijn gevallen.”

Terwijl Evie ook nog een andere vrouw in het gezicht hakte, begon Ben bloed te braken. Hij was hard geraakt en hield er een gapend gat in zijn neus aan over. Het bloed stroomde door zijn keel. Zijn gezicht wordt nu bijeengehouden door metalen platen.

De advocaat van Evie beweert dat zijn cliënt ontzettend veel pijn had na haar transgenderoperatie en dat dat eraan bijdroeg dat ze mensen wilde vermoorden. Ze zou op het moment van haar aanval boos zijn geweest omdat ze een mislukte Tinderdate achter de rug had. Een uur voor de aanval had ze een shockerend bericht op Facebook geplaatst: “Op een dag ga ik heel veel mensen vermoorden.” Verder had ze ook haar status op het social media-kanaal veranderd in: “Mensen kunnen alleen vernietigen, haten, dus dat is wat ik ook ga doen.”

Ze heeft een minimale celstraf van 4,5 jaar gekregen. Haar slachtoffer Ben is een petitie gestart om het vonnis van Evie aan te vechten en haar voor minimaal tien jaar de gevangenis in te krijgen.