Trailer en gameplay 'Nioh 2' getoond op Tokyo Game Show

Nioh 2
Technology
Games
15-09-2019 22:09
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Team Ninja heeft een nieuwe trailer en gameplaybeelden van Nioh 2 getoond tijdens de Tokyo Game Show. Tijdens de show werden tevens nieuwe details en een releaseperiode voor het spel onthuld: Nioh 2 moet begin volgend jaar uitkomen op PlayStation 4.

Net zoals de originele game speelt Nioh 2 (wat eigenlijk een prequel is) zich af in het Sengoku tijdperk van Japan en moeten spelers zich een weg vechten door levels die geteisterd worden door demonen, genaamd Yokai. Eerder werd al bekend gemaakt dat spelers hun eigen gamekarakter zullen kunnen samenstellen en dat is niet de enige vernieuwing die Nioh 2 met zich mee zal brengen.

In tegenstelling tot de originele game zullen spelers in de sequel namelijk ook zelf kunnen transformeren in een zogenaamde demoon en gebruikmaken van speciale Yokai-aanvallen om hun vijanden tot moes te slaan. Om die demonische aanvallen uit te voeren, moeten spelers Soul Cores zien te verzamelen die ze kunnen verdienen door Yokai op hun pad te verslaan.

Nioh 2 introduceert daarnaast ook een multiplayer modus voor maximaal 3 spelers en de nieuwe feature Dark Realm. Die feature stelt vijanden in staat om spelers tijdelijk uit de mensenwereld in de demonenwereld te sleuren. Yokai hebben in deze wereld de overhand en zijn sterker dan ooit.

Tijdens de show werden 10 minuten nieuwe gameplaybeelden vertoond waarin de nieuwe features werden tentoongesteld. De gameplay begint in The Village of Cursed Blossems (het beginlevel van de game) en eindigt in een bossfight met Mezuki, een angstaanjagend beest dat een zaag als wapen hanteert.