Tommy Hilfiger viert diversiteit met nieuwe collectie

Schermafbeelding 2021 02 23 Om 10 27 12
Lifestyle
Fashion
23-02-2021 15:15
Geschreven door Karen Luiken
Comment

De levensduur van kleding verlengen en recycling volledig mogelijk maken, maar tegelijkertijd ook de diversiteit vieren. Dat is het doel van ‘Luv the World’, de nieuwe kledingcollectie die Tommy Hilfiger deze lente lanceert.

De lijn vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal in de duurzaamheidsreis van Tommy Hilfiger. Het merk heeft als visie om mode te creëren die niets verspilt en iedereen verwelkomt. “In de afgelopen achttien maanden heeft ons merk enorme stappen gezet in de richting van onze duurzaamheidsdoelstellingen”, zegt een woordvoerder van Tommy Hilfiger. “Het is spannend om een capsule te lanceren die onze ambities belichaamt en een nieuwe stap zet om een meer circulair en inclusief merk te worden.”

De capsule is geïnspireerd op oversized en comfortabele merchandise voor bandtournees. Wat je je daarbij moet voorstellen? T-shirts, hoodies en joggingbroeken die voorzien zijn van veel kleur, lettertypen en levendige streetstyle afbeeldingen. De boodschap ‘Luv the World’ is terug te vinden op elk stuk.

Wat de collectie extra bijzonder maakt, is dat alle kledingstukken volledig kunnen worden gerecycled. Draag je een broek of shirt niet meer? Dan vertelt het aanhangende label je hoe je er een draagtas of gezichtsmasker van kan maken. Of hoe je een hoodie in een hondenjas verandert. Leuk én duurzaam dus.