Tof! Red Bull Racing maakt pitstop op 10.000 meter hoogte

2019 Redbull Pitstop1
News
Bizarre
26-11-2019 06:30
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Een simpele vraag: is het mogelijk om een gewichtloze pitstop te maken op 10.000 meter hoogte? Een simpel antwoord: ja, dat is mogelijk. De pit crew van Red Bull Racing heeft het bewezen.

Aston Martin Red Bull Racing heeft in een Ilyushin Il-76 MDK opleidingsvliegtuig voor kosmonauten een pitstop gemaakt op 10 kilometer hoogte. Dat gebeurde met de hulp van het Russische ruimteagentschap Roscosmos in het Yuri Gagarin Cosmonaut Training Center in Star City.

In totaal hebben 16 leden van de Red Bull Racing pit crew aan de challenge meegewerkt. Na een snelcursus ruimtevaart gingen ze het Russische vliegtuig in. Natuurlijk niet zonder de F1-bolide en een tienkoppige filmploeg. Ze maakten zeven vluchten, die bestonden uit 80 parabolen: opstijgen in een hoek van 45 graden om dan een duikvlucht in dezelfde hoek uit te voeren. De wet van de zwaartekracht zorgde zo telkens voor een vrije val van maximum 28 seconden.

Betekent dat dan ook dat ze bijna een halve minuut de tijd hadden om een pitstop uit te voeren? Nee. Omdat de auto en alle aanwezige mensen steeds veilig moesten worden vastgemaakt, bleef er per vlucht 15 seconden vrije val over.

Mocht je dit allemaal niet geloven, er is bewijs. Zie onderstaande video!