TikTokker poseert met levensgevaarlijke octopus

Schermafbeelding 2021 03 24 Om 09 56 06
News
Bizarre
24-03-2021 09:57
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Raap nooit een onbekend beestje op om ermee te poseren voor een foto of filmpje. Hoe klein dieren ook zijn, ze kunnen super super super giftig zijn. TikTokker Kaylinmarie21 heeft dat lesje in Bali geleerd. Zij legde een ‘schattig’ octopusje op haar hand waarvan later bleek dat het een van de dodelijkste dieren ter wereld is.

De octopus ziet er op het eerste gezicht erg onschuldig uit. Voorzien van tentakels, prachtige blauwe kringen en amper tien centimeter groot. Maar dat het uiterlijk lang niet altijd alles zegt, bevestigt het internet. Het dier, ook wel de blauwgeringde octopus of Hapalochlaena Lunulata genoemd, blijkt ontzettend giftig te zijn. Zo giftig zelfs, dat het tientallen mensen kan doden in vijftien minuten tijd. Een beet leidt tot ademhalingsproblemen, verlamming en vervolgens tot de dood.

De TikTokker kwam er zonder kleerscheuren vanaf, maar denkt de volgende keer wel twee keer na voordat ze een onbekend dier op haar handen legt. “Je gaat naar Bali en houdt daar zonder het te weten een van de gevaarlijkste dieren ter wereld vast”, schrijft ze bij een filmpje. "Ik heb mijn vader huilend opgebeld. Gelukkig leef ik nog."