TikTok-ster tijdens livestream in brand gestoken door ex-man

2020 Lamu
News
Bizarre
03-10-2020 10:54
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Lamu, een Chinese influencer, is afgelopen week overleden nadat haar ex-man haar met benzine overgoot en vervolgens in brand stak. Dat gebeurde volgens lokale media tijdens een livestream.

De ex-man zou op 14 september hebben ingebroken bij het huis van Lamu. Hij viel haar, in het bijzijn van haar familie, aan met een hakbijl. Hij gooide benzine over haar heen en stak haar vervolgens in brand. Terwijl dit gebeurde stond er op de achtergrond een livestream aan. Luisteraars hebben kunnen horen wat er gebeurde. Terwijl het beeld op zwart ging, werd er massaal naar de politie gebeld.

Lamu is ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht en lag daar twee weken lang in coma. Afgelopen woensdag overleed ze aan haar verwondingen. Haar ex-man zit vast. Hij riskeert mogelijk de doodstraf.

De 30-jarige Lamu was met honderdduizenden volgers voornamelijk populair op Douyin, de Chinese versie van TikTok. Ze stond bekend om haar blije berichten over het plattelandsleven en werd volgens BBC geprezen omdat ze nooit make-up droeg.