TikTok move over, Instagram introduceert Reels

2020 Instagram Reels
Technology
Apps
05-08-2020 17:02
Geschreven door Karen Luiken
Comment

TikTok krijgt er een grote concurrent bij. Instagram heeft een nieuwe functie toegevoegd die verdacht veel lijkt op de app die tot een paar jaar geleden nog Musical.ly heette. Lieve mensen, maak kennis met Instagram Reels!

Met Reels kun je leuke video’s maken die je kunt delen met iedereen die gebruikmaakt van Instagram. Het gaat om korte clips van vijftien seconden, die je helemaal zelf kunt vormgeven met audio, effecten en andere creatieve tools zoals het versnellen of juist vertragen van je filmpje. Het is mogelijk om muziek in een bibliotheek te zoeken, maar je kunt ook je eigen stem gebruiken. Er zijn countdowns, AR-effecten en timers. Ook kun je net als bij TikTok twee verschillende video’s samenvoegen in één filmpje.

Een clip, ofwel een Reel, kan op verschillende manieren gedeeld worden. Mogen alleen jouw volgers het zien? Deel de video dan op je feed. Wil je een bredere community bereiken? Gebruik dan het aparte Explore-gedeelte van Instagram. Verder is het ook mogelijk een Reel te combineren met een Insta Story.

De nieuwe functie is vanaf vandaag uitgerold in vijftig landen. Is Reels bij jou nog niet zichtbaar? Zorg er in ieder geval voor dat je de meest recente update van Instagram op je telefoon hebt staan. Volgens iCulture kan het even duren voor de optie zichtbaar wordt in de app.