Tieners verdienden 100K aan afpersing met naaktfoto's

2018 Penis
News
News
02-11-2019 16:04
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Drie Nederlandse jongens die tussen de vijftien en achttien jaar oud zijn, zijn deze week opgepakt door de politie. De tieners worden ervan verdacht tientallen slachtoffers te hebben afgeperst met naaktfoto's. Volgens het AD hebben ze daar zeker 100.000 euro aan verdiend.

De verdachten deden zich via social media voor als vrouw, om hun slachtoffers vervolgens om naaktfoto's te vragen. Als ze die eenmaal hadden gekregen, werd er om geld gevraagd. Betaalden de slachtoffers dat niet, dan dreigden de jongens de pikante beelden openbaar te maken.

Er wordt verwacht dat de verdachten in totaal zo'n honderd slachtoffers hebben gemaakt. De politie heeft contact gehad met veertien daarvan. De jongste is veertien jaar oud. Er zijn al een aantal aangiftes binnen en vermoedelijk volgen er meer.

Naast de drie verdachten die nu zijn aangehouden, zijn er in de afgelopen weken ook al een aantal andere mensen opgepakt. Het gaat om twee personen in augustus en nog eens drie in september. Twee zijn inmiddels vrijgelaten, maar blijven nog wel verdacht. De andere drie zitten nog steeds vast.