Tienermeisje mishandeld tijdens All Lives Matter-protest in Ohio

2020 Ryley
News
News
20-06-2020 12:08
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Een tienermeisje is afgelopen week mishandeld tijdens een All Lives Matter-protest in de Amerikaanse staat Ohio. Voorbijgangers vielen haar volgens Daily Dot lastig terwijl de politie toekeek.

Het meisje in kwestie, de 19-jarige Ryley Wrigglesworth, kwam er op 14 juni achter dat er een All Lives Matter-protest plaatsvond in het centrum van Bethel. Zij, een Black Lives Matter-activiste, besloot in haar uppie een tegenstem te laten horen. Ze maakte een protestbord en ging erheen.

Eenmaal bij het protest gearriveerd werd Ryley geconfronteerd met een groep blanke mannen. “Mijn bord werd uit mijn hand gerukt, ik werd tegen een muur geduwd en tegen het hoofd geslagen”, aldus het meisje op Twitter.

Hoewel de mannen duidelijk in de meerderheid waren, trok het meisje zich niks aan van hun agressiviteit. Ze liep weg, maakte een nieuw protestbord en kwam vervolgens terug om te demonstreren. Ze werd opnieuw verbaal aangevallen.

Op beelden is te zien hoe een politieagent alles ziet gebeuren en toekijkt, zonder in te grijpen. Een actie die op social media veel aandacht krijgt. Sommige Twitteraars vinden de weigering om een blank meisje te beschermen dat pleit voor een zwart leven, duidelijk maken hoe diepgeworteld racisme zit.