Tiener ruilt met slim spelletje oude telefoon in voor Porsche

Schermafbeelding 2021 04 18 Om 11 04 00
News
Bizarre
18-04-2021 11:04
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Ken je dat spelletje waarbij je items blijft ruilen voor andere producten? Als je het goed doet, kun je er een aardig fortuin mee opbouwen. Neem Steven Ortiz uit Californië. Hij begon met een oude telefoon en eindigde met een dikke vette Porsche.

Steven was vijftien jaar toen hij van een vriend een oude telefoon kreeg. Hij gebruikte de website Craigslist om het item met andere mensen te ruilen en besteedde iedere dag vijf tot zes uur aan het zoeken naar juiste producten. Hij ruilde zijn gsm in voor een beter toestel, dat hij vervolgens switchte voor een iPod Touch. Daarna kreeg hij een crossmotor, een MacBook Pro, een fiets en een reeks auto’s. Zijn pronkstuk was een Ford Bronco uit het jaar 1975, die behoorlijk veel geld waard kan zijn. Zo veel zelfs, dat iemand er een Porsche voor wilde geven. Een ruil die Steven natuurlijk niet af kon slaan.

Stevens vader Esteban legt volgens Whittier Daily News uit waarom dit spelletje werkt: “Veel mensen hebben geen geld voor nieuwe spullen. Ze hebben een nieuwe telefoon nodig, maar kunnen het niet betalen. Ze hebben nog een cd-speler die ergens rondslingert en proberen die te ruilen voor een product dat ze nodig hebben.”