Tiener overleeft 30 uur alleen in de sneeuw

2020 Nicolas Sneeuw
News
Bizarre
11-01-2020 07:00
Geschreven door Karen Luiken
Comment

De 17-jarige Nicolas Stacy-Alcantara heeft onlangs de dood in de ogen gekeken toen hij dertig uur in de sneeuw moest doorbrengen. De tiener maakte een wandeling en het was de bedoeling dat hij voor het avondeten thuis zou zijn, maar dat pakte een tikkeltje anders uit.

De tiener was bij een ex-vriendin in Utah toen hij besloot een hike-tocht te maken. Het sneeuwde, maar het was goed te doen. Hoe later het echter werd, hoe harder het begon te sneeuwen en hoe kouder het werd. Op een gegeven moment was het zelfs zo erg, dat de voeten van Nicolas als bevroren voelden.

De tiener kon niet meer verder en besefte dat hij de nacht buiten zou moeten doorbrengen. Onder een boom groef hij een grot. Om niet onderkoeld te raken of zijn bewustzijn te verliezen, tikte hij met zijn handen op zijn borst en zette hij iedere dertig minuten een wekker om wakker te blijven.

"Er waren momenten dat ik wegzakte, maar meestal was ik wakker", vertelt Nicolas tegen CNN. Toen de ochtend aanbrak, begon hij weer te lopen. Na een paar kilometer werd hij door skiërs gevonden. Hij was onderkoeld, bevroren en moest naar het ziekenhuis. Maar al met al loopt het goed af. "Ik kan mijn tenen behouden", aldus de tiener. "Ik heb veel pijn, maar ik ben blij dat ik nog leef."