Tiener overleden na XTC, vrienden wilden hulpdiensten niet bellen

Xtc
News
News
02-07-2019 16:32
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Vrienden van de 15-jarige jongen die afgelopen week overleed na een overdosis XTC, hadden afgesproken om niet de hulpdiensten te bellen. Ook zouden de jongeren de tiener gepusht hebben om meer dan één XTC-pil te nemen. Dat schrijft HLN.

Een aantal jongeren trok vorige week maandag naar natuurdomein Hondsbossen in Sint-Katelijne-Waver om te vieren dat de examens achter de rug waren. Ze besloten te experimenteren met drugs en namen XTC. Bij de 15-jarige jongen uit Keerbergen viel dat verkeerd. Hij raakte onwel en uiteindelijk zelfs bewusteloos.

Toen de situatie slechter en slechter werd, besloten de vrienden van de 15-jarige niet de hulpdiensten, maar hun dealer te bellen. Of hij wat tips had. Die had hij wel, al liet hij de tip om het alarmnummer te bellen, achterwege.

Hoe later het werd, hoe slechter het ging met de 15-jarige. Uiteindelijk hebben de vrienden besloten om tóch de hulpdiensten in te schakelen. Zij brachten de tiener naar het ziekenhuis, waar hij in een coma belandde. Een paar dagen later overleed hij.

De politie is een onderzoek gestart.