Tiener helpt via TikTok mensen met eetstoornissen

Schermafbeelding 2020 11 16 Om 10 35 19
News
News
16-11-2020 14:30
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Een 18-jarig meisje heeft een geweldige manier gevonden om mensen met eetstoornissen te kunnen helpen. Via TikTok deelt ze video’s waarin ze anderen aanmoedigt om rustig te eten. En dat werkt. Haar filmpjes vliegen het internet over.

Sara Sadok wilde iets doen voor de mensen die het moeilijk hebben tijdens de coronacrisis. En dus besloot ze filmpjes op te nemen waarin ze - op afstand - samen eet met mensen die kampen met een eetstoornis. Haar zachte houding en kalmerende stem hebben inmiddels al honderden mensen geholpen. “Als je het moeilijk vindt om zelf te gaan zitten voor een maaltijd, laten we dan samen eten”, zegt Sara in een van haar meest recente TikTok-video’s.

Het meisje is in het filmpje te zien terwijl ze haar favoriete ontbijt - een ijskoffie en een donut - gaat nuttigen. De kijker mag volgens haar eten wat hij of zij wil. Ze neemt een hap en moedigt de ander vervolgens aan er ook een te nemen.

Sara’s manier om anderen te helpen, blijkt succesvol. Steeds meer mensen nemen haar hulp aan. Zo ook TikTok-gebruiker Eon Boudreaux. Hij kampt met paniekaanvallen en heeft naar eigen zeggen veel gehad aan Sara’s filmpje. Op zijn TikTok-profiel zijn beelden te vinden waarin hij samen met Sara te zien is. Met dank aan haar krijgt hij het al bevend voor elkaar een frietje te eten.

@cajunpeaches

##duet with @saratonin.com I’ve come along way but some days are harder than others ##anxiety ##panicattacks ##staystrong ##fyp ##foryoupage happy bday

The Wisp Sings - Winter Aid