Tiener heeft haarbal van zeven kilo in buik

2020 Haarbal
News
Bizarre
17-09-2020 09:15
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Mensen met een zwakke maag kunnen het beste nu wegklikken. Kun jij wel tegen een beetje ranzigheid? Lees dan vooral verder. Vandaag gaan we het hebben over de 17-jarige Sweety Kumari, een meisje uit India dat onlangs op de operatietafel lag vanwege een haarbal van zeven kilo in haar buik.

Sweety werd vorige week naar het ziekenhuis gebracht nadat ze last had van buikpijn. De oorzaak daarvan werd al snel duidelijk. Het meisje eet al jarenlang haar eigen haren en die hebben zich in haar buik gevormd tot een enorme haarbal.

De tiener moest onder het met om het gevaarte te laten verwijderen. Dat heeft in totaal zo’n zes uur geduurd. Volgens The Sun lijdt Sweety aan het Rapunzelsyndroom, een zeldzame darmaandoening waarbij een persoon dwangmatig zijn of haar eigen haar inslikt. Gevolgen daarvan zijn misselijkheid, een opgeblazen gevoel, buikpijn en braken.

Sweety’s arts Dr. Sahu zei dat de haarbal van het meisje de grootste is die hij in de afgelopen veertig jaar als chirurg heeft gezien. Sweety herstelt nog steeds van de operatie in het ziekenhuis, maar wordt naar verwachting weer helemaal de oude. Ze heeft beloofd te stoppen met het eten van haar haren.

(null)

(null)