2018 Baby Britt
News
Bizarre

Tiener bevalt van baby, maar wist niet dat ze zwanger was

04-09-2018 18:32
Geschreven door Karen Luiken
Comment

De 18-jarige Britt uit het Nederlandse Rotterdam heeft vorige week iets ontzettend heftigs meegemaakt. Ze beviel in een Egyptische hotelkamer van een zoontje. En dat terwijl ze niet eens wist dat ze zwanger was!

Britt voelde zich ’s ochtends niet zo lekker en had buikkrampen en diarree. “Ze dacht dat ze iets verkeerds had gegeten”, vertelt haar moeder Sylvia volgens het AD. “Tot ze op de wc ineens een hoofdje voelde en heel veel haartjes zag. Ze heeft alle handdoeken op de grond gegooid en is erop gaan zitten. Het kindje was er heel snel. Gelukkig begon hij meteen te huilen. Met een nagelschaartje heeft ze de navelstreng doorgeknipt. Toen is ze met hem in bed gaan liggen.”

Britt was helemaal alleen en was niet in staat om hulp te halen. Bovendien was haar mobieltje leeg. Ze heeft urenlang in bed gelegen, totdat een jongen van het hotel ’s avonds aanklopte. Hij vroeg zich af waar Britt de hele dag was geweest. Britt is vervolgens samen met haar baby naar het ziekenhuis gebracht. “Wonder boven wonder zijn ze helemaal gezond”, aldus Britt’s moeder, die zo snel mogelijk naar haar dochter in Egypte is gevlogen.

Dit verhaal is natuurlijk al heel heftig, maar het wordt nog veel erger. Britt kan namelijk niet terug naar Nederland. Ze heeft immers geen paspoort voor haar baby. “Voor een paspoort moeten we naar Caïro rijden, vijf uur hier vandaan. Het duurt dan drie of vier weken voor het paspoort gereed is. En om dat aan te kunnen vragen, is een geboortebewijs nodig. Maar we blijken hier geen aangifte te kunnen doen, omdat de vader niet bekend is. Britt heeft hem in Nederland ontmoet op een feestje, ze weet weinig van hem”, vervolgt Sylvia.