'The Witcher 3' is populairder dan ooit dankzij Netflixserie

The Witcher 3
Technology
Games
29-12-2019 21:08
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Meer mensen dan ooit tevoren spelen de videogame 'The Witcher 3' en dat is allemaal te danken aan de gelijknamige Netflixserie die sinds deze maand bekeken kan worden. De game, over de bekende monsterjager Geralt van Rivia (gespeeld door Henry Cavill in de Netflixserie), verscheen alweer vijf jaar geleden, maar nog nooit werd het spel zoveel gespeeld als nu.

Volgens statistiekenwebsite SteamDB werd de game op zondag door een recordaantal mensen op pc gespeeld. Maar liefst 94,651 mensen speelden in het weekend tegelijkertijd de game waarmee het vorige record van 92,268 spelers (daterend uit 2015, het jaar waarin de game uitkwam) werd verbroken. Deze cijfers gelden enkel voor de pc-versie van The Witcher 3, maar het is niet ondenkbaar om ervan uit te gaan dat deze trend zich ook heeft verspreid naar andere platformen zoals de PS4, Xbox en Switch.

The Witcher 4

In ander 'The Witcher'-nieuws heeft ontwikkelaar CD Projekt Red onlangs aangekondigd dat het een nieuwe meerjarige deal heeft gesloten met de Poolse auteur - en bedenker van The Witcher - Andrzej Sapkowski. Dit is vanzelfsprekend goed nieuws voor die-hard fans van de franchise omdat de ontwikkelaar met het opnieuw vergaren van de rechten weer nieuwe comics, games en merchandise mag maken. Een vierde Witcher-game lijkt nu dus enkel nog maar een kwestie van tijd.