'The Lord of the Rings: Gollum' bevestigd voor PS5 en Xbox Series X

Gollum Lotr Game
Technology
Games
08-01-2020 15:24
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Later dit jaar verschijnen eindelijk de volgende generatie consoles van PlayStation en Xbox, maar veel informatie over de spellen die je op de nieuwe consoles kunt spelen, is er momenteel nog niet. Ontwikkelaars lijken echter klaar om stilaan meer over hun next-gen titels te vertellen. Zo werd tijdens de Game Awards in december al uit de doeken gedaan dat 'Godfall' in ontwikkeling is voor de PlayStation 5 en weten we nu ook dat 'The Lord of the Rings: Gollum' een next-gen titel wordt.

De nieuwe game in het The Lord of The Rings-universum werd vorig jaar in alle stilte aangekondigd en dankzij een interview in Edge magazine zijn nu meer details over het project naar buiten gekomen. Zo wordt in het magazine onder meer bevestigd dat de game in 2021 uit zal komen voor pc, PS5 en Xbox Series X.

'The Lord of The Rings: Gollum' volgt het verhaal van Gollum vanuit een perspectief dat nog nooit eerder werd bezocht: spelers kunnen niet alleen Gollum besturen maar krijgen ook de kans om de wereld van Sméagol (in zijn Hobbit-gedaante) te ontdekken, nog vóórdat hij onder invloed raakte van de One Ring.

In vergelijking met andere LOTR-spellen, moet 'Gollum' een minder gewelddadig spel worden waarbij de focus niet zal liggen op combat, maar op stealth-elementen en het maken van morele keuzes die het verdere verloop van het verhaal bepalen. Zo zullen spelers voor zichzelf moeten bepalen of ze het goede Sméagol-pad of het slechte Gollum-pad willen volgen.

'The Lord of The Rings: Gollum' is de eerste game in een reeks nieuwe Lord of the Rings-games van ontwikkelaar Daedalic Entertainment in samenwerking Middle-earth Enterprises.

(Beeld: Daedalic Entertainment)