The Barcelona Express

Zonder geld en al liftend naar de eindstreep in Barcelona

Barca Expressby Styn Be 330 1
Lifestyle
Travel
22-01-2019 18:01
Geschreven door Carole Vink
Comment

Durf jij de uitdaging aan om al liftend de eindmeet te halen in Barcelona? Ja? Dan is The Barcelona Express dé challenge voor jou en je vrienden en wie weet maken jullie kans op een reis rond de wereld!

Liften voor charity

The Barcelona Express werkt samen met de bekendste backpacker ter wereld, Mom I'm Fine. Tijdens deze uitdaging is het de bedoeling dat de kandidaten gaan liften voor het goede doel. De opbrengst die samen wordt ingezameld gaat dan naar de stichting die in Mexico een school aan het bouwen is vervaardigd met plastic uit de oceaan.

Hoe deelnemen?

Om deel te nemen moet je eerst je team samenstellen met 2 of 3 vrienden. Je kiest een beginstad waaruit je zal vertrekken en begint van daaruit een strategie te bedenken om zo snel mogelijk aan de eindmeet te geraken in Barcelona.

Vijf etappes en checkpoints

The Barcelona Express zal opgesplitst zijn in 5 etappes waar telkens de tussenstand zal worden opgemeten. Het einde van elke etappe zal op een unieke locatie zijn zoals een rivier, kasteeldomein, strand... Hier zal er plaats voorzien worden om te kamperen en wordt er 's avonds een feestje gebouwd. De volgende ochtend krijgen al de team verdere instructies voor de volgende etappe.

Op elke etappeplaats zal er een checkpoint zijn op beroemde plaatsen. Houd deze zeker in het oog want hier kan je extra bonustijd winnen!

T-shirts

Net zoals bij het wielrennen zullen er per etappe truitjes uitgedeeld worden. De leider van het klassement mag een gele shirt dragen, het team dat de challenges van de checkpoints het beste kan uitvoeren krijgt een groen shirt en de winnaar met het gekste verhaal mag een bolletjes shirt dragen.

Hoe Inschrijven?

Om je team in te schrijven betaal je 250 euro per persoon. Dit kan je zelf betalen OF je laten sponsoren.

De Barcelona Express krijgt al jaren heel veel aandacht van nationale en internationale media. Een sponsor kan pas sponsoren vanaf 25 euro, zo kan je 10 sponsors zoeken die jouw trip willen steunen. Het logo van je sponsors zal op je persoonlijke shirt komen te staan en op je teampagina op de website waar al je fans je live kunnen volgen. Daarnaast kan je jouw sponsors nog extra in de kijker zetten door onderweg de logo's meer in beeld te brengen, te bloggen erover, je teamnaam ernaar vernoemen...

De hoofdprijs

300 teams strijden voor de hoofdprijs: een reis rond de wereld! Het winnende team zal het round-the-world ticket krijgen waarin genoeg vliegkilometers zitten om naar al de continenten te kunnen vliegen.
Good Luck!

Klik hier voor meer info!

wanneer?

START

13-07-2019
00:00

einde

20-07-2019
00:00

praktisch

Durf jij de uitdaging aan om al liftend de eindmeet te halen in Barcelona? Ja? Dan is The Barcelona Express dé challenge voor jou en je vrienden en wie weet maken jullie kans op een reis rond de wereld!

prijs

Per Persoon
250 euro