The 100 Octavia
Entertainment
TV / streaming

'The 100' krijgt officieel een zevende seizoen!

24-04-2019 20:38
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Fans van de post-apocalyptische dramaserie 'The 100' hebben vandaag een extra reden om blij te zijn. Niet alleen verschijnt het zesde seizoen al binnen een dikke week, maar The CW heeft zonet bevestigd dat de serie in 2020 ook een zevende seizoen krijgt.

"Ik ben zo blij om aan te kondigen dat The 100 zojuist is hernieuwd voor een zevende seizoen! Het feit dat seizoen 6 nog niet eens in première is gegaan, maakt dit een gedurfde zet van The CW! We zijn vereerd en onder de indruk. Bedankt!", schrijft showrunner Jason Rothenberg op Twitter.

Dat The 100 een zevende seizoen krijgt is ook niet zo heel gek. Huidig president van The CW Mark Pedowitz liet eerder dit jaar tijdens de productie van het zesde seizoen al vallen dat Jason een sterk idee in gedachten had voor een zevende seizoen. Bovendien vindt hij dat Rothenberg over een opmerkelijk talent beschikt om elk seizoen steeds weer op een frisse en vernieuwende manier heruit te vinden. Pedowitz hoopt dan ook dat de show nog lang mag door blijven gaan, maar wel op voorwaarde dat ook Rothenberg het ziet zitten. En die lijkt er voorlopig nog wel zin in te hebben.

"Ik wil niet dat de reeks voor eeuwig blijft bestaan, maar het hangt ook een beetje af wat de kijkers van het nieuwe seizoen zullen vinden. We hebben zeker nog meer verhalen die we willen vertellen in deze wereld", aldus Rothenberg over de toekomst van de show in E! News.

Seizoen 6 van The 100 gaat in première op dinsdag 30 april in Amerika. Enkele dagen later kunnen we ook in België weer met de serie aan de slag op Netflix.