'The 100'-acteur neemt afscheid van rol na zes seizoenen

The 100 Logo Season 6
Entertainment
TV / streaming
10-07-2019 14:23
Geschreven door Nico De Greef
Comment

The 100 is één van die shows op televisie dat niet bang om is belangrijke personages af te maken om het verhaal in nieuwe onverwachte richtingen te duwen. Dat mocht nogmaals blijken in de meest recente aflevering.

In België is het nog even wachten tot maandag voordat we op Netflix aan de slag kunnen met aflevering 9 van het zesde seizoen van The 100, maar in Amerika konden fans vandaag al kijken naar de nieuwe episode waarin emotioneel afscheid werd genomen van Marcus Kane, een personage dat 6 jaar lang vertolkt werd door Henry Ian Cusick.

Cusick's personage Kane speelde mee in de reeks vanaf het prille begin, maar raakte aan het einde van het vijfde seizoen dodelijk verwond. In het huidige (zesde) seizoen gaat Abby (gespeeld door Paige Turco) hopeloos op zoek naar een manier om haar geliefde alsnog te redden. Uiteindelijk wordt een oplossing gevonden in de vorm van een hi-tech geheugenchip waarmee het bewustzijn van Kane kan overleven in een nieuw lichaam. In episode 9, getiteld What You Take With You, wordt echter pijnlijk duidelijk dat Kane helemaal niet akkoord gaat met zijn herrijzing als iemand anders daarvoor met zijn leven moet betalen. In een zeer emotionele scène aan het einde van de episode besluit hij om zichzelf te floaten.

Zoals dat wel vaker gebeurd in de TV-industrie, nam acteur Henry Ian Cusick na de aflevering ook even de tijd om afscheid te nemen van zijn personage op sociale media:

"Aan alle dingen komt een einde en dit is het einde voor Kane", begon Cusick op Twitter. "Ik wil Jason Rothenberg (producer van The 100, nvdr), de cast, crew, schrijvers en regisseurs van The 100 bedanken, maar ook alle #kabby (een nickname die fans aan de relatie tussen de personages van Kane en Abby gaven) en #kane supporters. Jullie passie en steun door de jaren heen was echt geweldig en daarom hou ik van jullie! May we meet again."

Cusick werd intussen gecast voor een rol in het aanstaande vierde seizoen van de CBS-serie 'MacGyver'. Daarin zal hij de hoofdrol van een intelligente ex-militair gaan spelen.