Théo Hayez nog altijd vermist, maar nieuwe bewakingsbeelden geven hoop

2019 Theo Hayez
News
News
02-11-2019 16:28
Geschreven door Karen Luiken
Comment

De 18-jarige Théo Hayez verdween in mei tijdens een vakantie in Australië. Maandenlang werd er met man en macht naar hem gezocht, tot de politie in juli de zoektocht besloot stop te zetten. De kans was klein dat de Belgische tiener nog gevonden zou worden. Al kan daar met de vondst van nieuwe bewakingsbeelden verandering in komen. Volgens neef Michael Dorkhom, die de ontdekking deelde in een podcastreeks van ‘The Australian’, is Théo mogelijk op de beelden te zien. Er is weer hoop.

We spoelen even terug naar 31 mei 2019. Théo uit Overijse is op reis in Australië en wordt voor het laatst gezien in Byron Bay. Op de avond van zijn verdwijning kocht hij wijn in een nachtwinkel. Op beelden is te zien hoe hij uren later een nachtclub verliet. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van hem.

Er waren geen aanknopingspunten, geen andere beelden. Tot nu, want er zijn bewakingsbeelden van een tankstation in Byron Bay opgedoken, waarop te zien is hoe een man richting het hostel loopt waar Théo verbleef. De manier waarop de jongen in het filmpje wandelt, schijnt overeen te komen met het loopje van de vermiste Belg. "Het klopt met de tijdlijn van de gebeurtenissen", aldus neef Michael.