Tegendraads Antwerpen: geef je oude kledij een nieuw leven!

Whats App Image 2021 05 13 At 14 20 57 2
Lifestyle
Fashion
04-06-2021 12:10
Geschreven door Geoffrey Roose
Comment

Op 26 juni 2021 vindt er een gloednieuw event plaats, genaamd “Tegendraads Antwerpen”. Simon Wauman, de fashion & lifestyle Insider van TAGMAG zet met 3 medestudenten dit project op poten.

Dit fashion event wordt georganiseerd als reactie op de fast fashion industrie en dit doen ze door je de mogelijkheid te geven om persoonlijke, unieke en duurzame kleding te creëren. Waar vindt dit event nu plaats? Het zal plaatsvinden in één van de creatiefste hotspots van Antwerpen, namelijk STORMKOP.


Wat wil de term “fast fashion” nu zeggen?

Fast fashion is letterlijk vertaald, snelle mode. Deze industrie heeft voor een nieuwe standaard van goedkope kleding gezorgd. Het is de dag van vandaag normaal dat de mode meerdere keren wisselt per seizoen wat als gevolg heeft dat we sneller uitgekeken zijn op wat we kopen en dus meer kleding willen kopen. In het algemeen wordt er dus ook verwacht dat we per seizoen kledij spotgoedkoop kunnen aankopen. But that’s not right!


Wat is er nu negatief aan fast fashion?

Fast fashion wil dus kleding zo goedkoop en zo snel mogelijk produceren. Dit doen ze door kleding te produceren in lage lonen landen waar de arbeiders veel te weinig geld krijgen voor het werk dat ze leveren. Ook gebeurd dit vaak op een milieu onvriendelijke manier! Helemaal not done dus!

Wat kan je verwachten van “Tegendraads Antwerpen”?

Bezoekers kunnen tijdens het event hun eigen kleding meenemen of “nieuwe” kleding aankopen in de Tegendraads tweedehands kledingverkoop. Het idee is dat je de kleding die je normaal zou weggooien gaat recycleren of zelfs upcyclen. Op deze manier kunnen we 2021 een beter jaar maken dan het jaar dat we zo graag willen vergeten.

Hoe gaan we nu je oude kleding omvormen naar iets nieuws?

Door middel van verschillende technieken geeft “Tegendraads” je de kans om je oude kleding om te vormen naar iets nieuws. Deze technieken variëren van textielstiften, stof stikken en verven tot het zeefdrukken van een afbeelding. Jonge creatievelingen zullen klaar staan om je te helpen bij het pimpen van je kledingstuk.

Tenslotte kun je in een inspirerende omgeving genieten van je nieuwe creatie samen met een lokale snack, een drankje en uiteraard de waanzinnig leuke mensen. Dit alles met wat vintage tunes op de background.

Voortaan beslis jij zelf hoe je kleding eruitziet. Geen regels. Geen modellen. Geen labels. Gewoon lekker tegendraads! See you soon.