Team Rocket en Shadow Pokémon arriveren in Pokémon Go

Pokémon Go Introduceert Team Rocket
Technology
Games
23-07-2019 01:41
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Drie jaar na de lancering van de smartphonegame Pokémon Go is het dan eindelijk zo ver: spelers kunnen het vanaf nu ook opnemen tegen Team Rocket.

Pokémon Go-spelers die Team Rocket willen uitdagen kunnen hun handlangers (een zogenoemde Team Go Rocket Grunt) afwisselend terugvinden bij PokéStops. Wanneer de speler aan een - door een Grunt overgenomen - PokéStop draait, begint het gevecht.

Om de battle te winnen moeten spelers drie Shadow Pokémon (een nieuwe Pokémon-variant) van hetzelfde type verslaan. Eens verslagen zal Team Rocket hun Pokémon achterlaten en krijgen spelers de kans om het diertje te vangen.

Shadow Pokémon beschikken over een eigen unieke Charge move (Frustration) en kunnen, nadat ze met succes gevangen werden door de speler, ook gezuiverd worden in ruil voor Stardust en Candy. Pokémon die gezuiverd werden, kosten minder om te upgraden en krijgen bovendien de nieuwe Charge move Return.

De komst van Team Rocket kan alvast op veel enthousiasme rekenen bij fans van de mobile game. Op sociale media zijn al talrijke filmpjes opgedoken van spelers die in het spel oog in oog kwamen te staan met de bekende criminelen.