2019 Taylor Swift
Entertainment
Music

Taylor Swift pakt records met nieuw album

04-08-2020 07:00
Geschreven door Karen Luiken

Heb je het nieuwe album van Taylor Swift al geluisterd? Je bent niet de enige. 'Folklore' valt duidelijk goed in de smaak bij fans. De plaat heeft ruim een week na de release al meerdere records verbroken. Dat meldt NU.nl.

Laten we bij het begin beginnen. 'Folklore' heeft met de hoogste verkoopaantallen ooit de belangrijkste hitlijst van de Verenigde Staten bereikt, ofwel de Billboard 200. En alsof dat nog niet geweldig genoeg is, verbrak ze hierbij voor de tweede keer haar eigen record. Tot een paar dagen geleden stond het op naam van haar album ‘Lover’ uit 2019, dáárvoor op haar album ‘Reputation’ uit 2017.

Dan gaan we door naar het tweede record. Naast Taylor is er geen enkele andere artiest die zeven verschillende albums verkocht die minstens een half miljoen keer over de toonbank gingen. Zijn we er dan? Nog lang niet. ‘Folklore’ brak namelijk ook nog records op Spotify en Apple Music. En oh, voor we het vergeten: Taylor is in Engeland de enige vrouwelijke artiest die met vijf albums de toppositie in de hitlijsten bereikte.

Zo, dat was het wel.