Sven en Veerle zetten nu al punt achter 'Blind Getrouwd'-avontuur

Bg6 Afl8 V08 Beeldlock Grabs Sub 12
Entertainment
TV / streaming
05-04-2021 08:40
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Een bizarre en ietwat gênante primeur in ‘Blind Getrouwd’ gisterenavond. Veerle en Sven, de eerste 50-plussers die aan het programma deelnemen, zijn vervroegd uit het experiment gestapt. Ze waren er zó klaar mee, dat ze het officiële beslissingsmoment niet eens wilden afwachten.

De keuze kwam vooral van Veerle. Zij voelt zich sinds de terugkeer van hun huwelijksreis niet goed. "Ik vind geen rust in de relatie die we hebben”, legt ze uit. “Ik word er gewoon meer en meer onzeker van en op de duur ben ik op de avonden dat we hier in Hove zijn meer sociaal acceptabele conversaties aan het voeren dan gewoon mezelf te kunnen zijn. Ik vind dat het dan beter stopt. Ik word er alleen maar ongelukkiger van.”

Sven had geen andere keus dan instemmen. "Waarom zeggen dat we moeten verder doen als het u zo’n energie kost, als het u zoveel leed kost? Dat kunt ge niet verlangen. Dat zou niet fair zijn naar Veerle.”

Het koppel heeft het welgeteld tien dagen met elkaar volgehouden. Bij Veerle valt een enorme last van haar schouders, Sven staat iets minder achter het besluit. Hij zegt: “We wisten alle twee al wat er ging beslist worden, maar ik had echt in mijn hoofd ‘nog tien dagen en dan kunnen we gewoon op een heel open, constructieve manier zeggen wat er volgens ons is fout gegaan, hoe we het beleefd hebben.’ En die kans heb ik nu gewoon niet gekregen.”