Subway laat jongeren solliciteren via emoji’s

Emoji
Lifestyle
Jobs
17-07-2020 08:59
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Vind jij het schrijven van sollicitatiebrieven ook zo verschrikkelijk? Wellicht is een baantje bij Subway dan iets voor jou. De Amerikaanse fastfoodketen die bekendstaat om zijn overheerlijke broodjes heeft iets nieuws bedacht: solliciteren met emoji’s.

Brieven met veel te veel tekst zijn bij Subway verleden tijd. Bij dit bedrijf kun je jouw motivatie gewoon via WhatsApp sturen. Heel veel woorden over wie jij bent en wat je allemaal kunt, zijn niet nodig. Het is de bedoeling dat je je zelf omschrijft met emoji’s.

Om verwarring te voorkomen heeft Subway allerlei emoji’s een eigen betekenis gegeven. Ben jij pittig? Reageer dan met een rode peper. Fit en gezond? Dan hoort de avocado bij jou. Een ui staat voor gevoelig, een kippenpoot voor veelzijdigheid en een wortel voor iemand met een sterke blik. “Je maakt eigenlijk je eigen sandwich op basis van karaktereigenschappen”, vertelt woordvoerder Sabine Hardick tegen RTL Nieuws. “Je praat op WhatsApp met een chatbot, die je gegevens doorstuurt naar de vestiging waar je wil solliciteren.”

Als je de eerste ronde doorkomt, volgt er een tweede ronde met een gesprek.

(null)

(null)