Studeren in het buitenland? Dan mag je dit niet missen!

2020 Eiland Zand Strand Zee Vakantie Zon Palmboom
News
School
12-10-2020 09:00
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Studenten die naar het buitenland vertrekken voor vrijwilligerswerk, een studie, uitwisseling of stage. Het klinkt als een droom die voor velen nooit uit zal komen, maar niets is minder waar. Zelfs degenen die iedere maand op water en brood moeten leven, kunnen gaan. En daar weet JINT, een organisatie die de internationale uitwisseling en samenwerking van jongeren en jeugdorganisaties ondersteunt en stimuleert, alles van.

JINT bundelt onder het jongerenmerk Go Strange informatie van verschillende partners en helpt jongeren aan subsidies. Ook wordt er iedere twee jaar een beurs georganiseerd waar geïnteresseerde studenten meer dan welkom zijn. Voor workshops, voor praatjes met jongeren die ooit in het buitenland hebben gestudeerd, of gewoon voor het opdoen van wat meer kennis. Het is mogelijk om hier met verschillende organisaties te spreken.

Level Up
De eerstkomende beurs, verzorgd door Go Strange, vindt van maandag 19 tot vrijdag 23 oktober plaats. Bij Level Up, zoals het gratis evenement heet, ontdek je een week lang massa’s buitenlandmogelijkheden. Via je laptop, gsm of helemaal live ter plaatse: voor ieder wat wils.

Ben jij er het liefst vanuit huis bij? No problemo. Er is namelijk een uitgebreid online programma. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag vinden er online talks plaats. Inschrijven daarvoor kan hier. Verder zijn er op maandag en dinsdag Q&A-sessies via Instagram en kun je op donderdag en vrijdag aanwezig zijn bij 1-op-1 chatsessies. Als klapper op de vuurpijl kun je daarnaast ook een virtuele wandeling door een online expo maken. Denk aan een museum vol foto’s, filmpjes en verhalen over het buitenland. Klinkt geweldig en dat is het ook.

Real life programma
Het real life programma vindt op woensdag 21 oktober plaats in Hal 5 in Leuven. Babbel met jonge buitenland-lovers en ga in gesprek met Go Strange-experts die je op weg helpen. Luister live naar inspirerende talks: van persoonlijke getuigenissen over werken, studeren of vrijwilligerswerk in het buitenland, tips van ervaren avonturiers en experten tot debatten over volontourism of alle informatie over studeren in het buitenland. Reserveren kan hier.

Iets gemist? Of wil je op de hoogte blijven van buitenlandplannen? De online talks worden gelivestreamd op Facebook en verschijnen achteraf op deze YouTube-pagina en op de Go Strange-website. Tijdens de week zelf kan je alles volgen via Facebook, instagram, TikTok en natuurlijk kan je alles nog eens nalezen op de evenementenwebsite.