The Hub Game Lounge
Technology
Games

Studentenstad Leuven verwelkomt eerste gaming café

06-05-2019 02:30
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Studentenstad Leuven is binnenkort een hotspot rijker. Later deze maand opent namelijk een nieuw pop-up café de deuren in de Burgemeesterstraat die twee van je favoriete bezigheden met elkaar combineert: drinken en spelletjes spelen.

The Hub Game Lounge is een gaming café waar iedereen met een liefde voor videogames, bordspellen en e-sports van harte welkom is. In het nieuwe café zullen klanten kunnen deelnemen aan toernooien en high-end computers of consoles kunnen huren om samen spelletjes te spelen, met uiteraard voorziening van de nodige snacks en drank.

Het concept werd bedacht door Joeri Vandeput (30) die vroeger zelf een fanatieke gamer was. De kersverse zaakvoerder werd naar eigen zeggen geïnspireerd door The Outpost in Gent, een centrum voor gamers dat ook zelf evenementen organiseert, en wilde een soortgelijk concept ook naar Leuven brengen.

In samenwerking met de Leuvense spellenwinkel Demo-Spel, kunnen klanten naast het spelen van videogames ook gezellig met vrienden of onbekenden talrijke populaire gezelschapsspellen spelen (op voorwaarde dat de deelnemers tegen hun verlies kunnen natuurlijk).

The Hub Game Lounge opent aanstaande zaterdag 11 mei de deuren. Be there.