Studenten met abonnement op Apple Music kijken gratis naar AppleTV+

Apple Tv
Entertainment
TV / streaming
09-11-2019 16:26
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Studenten die helemaal uitgekeken zijn op Netflix hoeven niet te vrezen dat ze snel zonder films of series zullen vallen. Apple geeft studenten namelijk volledig gratis toegang tot al hun exclusieve films en series. Ja, dat lees je goed: he-le-maal gratis. Het enige dat van de studenten wordt vereist, is het hebben van een Apple Music-abonnement.

Studenten die studeren aan erkende universiteiten en hogescholen kunnen zich tot 4 jaar lang tegen een verlaagd maandtarief van slechts 4,99 euro abonneren op Apple Music. Voor die lage prijs krijgen ze verrassend veel terug: naast beschikbaarheid van meer dan 50 miljoen liedjes krijgen ze namelijk ook gratis toegang tot AppleTV+, de nieuwe videostreamingdienst van Apple die begin deze maand in alle stilte werd gelanceerd.

Kijken naar films en series op AppleTV+ kan gewoon via elk Apple-apparaat waar het nieuwste iOS-besturingssysteem op staat geïnstalleerd. Een student die dus in het bezit is van een iPhone, iPad, iPod touch, Mac of Apple TV kan gratis en voor niets kijken naar Apple Originals zoals The Morning Show, waarin Jennifer Aniston en Reese Witherspoon de hoofdrollen spelen, of het post-apocalyptische See met Jason Momoa (Aquaman, Game of Thrones). Hoe nice is dat?

Hoe je studentenabonnement activeren

Om in aanmerking te komen voor een Apple Music-studentenabonnement en zo gratis toegang te verkrijgen tot AppleTV+, moeten studenten oftewel een bachelor- oftewel een masteropleiding (of een gelijkwaardige opleiding) volgen aan een erkende universiteit of hogeschool.

Om de studentenstatus van een gebruiker te verifiëren, hoef je slechts de volgende stapjes te volgen: open de Muziek-app en selecteer 'Voor jou'. Kies voor proefabonnement en selecteer vervolgens 'Student'. De optie 'Kom je in aanmerking?' is nu verschenen. Klik en je wordt doorgeleid naar de website van UNiDAYS. Volg de aanwijzingen op het scherm en klaar is kees!