Gloei
News
Bizarre

Studente lijkt 'op gloeilamp' na verven van haren

29-11-2018 15:27
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Haren kleuren? Een 19-jarige studente uit Frankrijk gaat het waarschijnlijk nooit meer doen. Toen Estelle haar kapsel wilde voorzien van een nieuw kleurtje, kreeg ze een allergische reactie. Haar hoofd werd bijna twee keer zo groot door een zwelling en ze zag er naar eigen zeggen uit als ‘een gloeilamp’. Dat vertelt de studente tegen Le Parisien.

Estelle kocht twee weken geleden een doosje haarverf, dat een bijzonder allergene kleurstof bevat. Omdat ze al ooit slechte ervaringen had gehad met een soortgelijk product, besloot ze het spul eerst te testen. Ze smeerde wat verf op haar huid en wachtte een half uur. Toen er niks aan de hand bleek te zijn, smeerde ze het overige deel ook in haar haren.

Het duurde niet lang voordat Estelle enorme jeuk kreeg en haar hoofd begon op te zwellen. “Mijn gezicht leek wel een gloeilamp”, zegt ze. Ze ging naar het ziekenhuis en kreeg daar medicijnen. Toen dat niet werkte, ging ze naar een ander ziekenhuis. In de auto kreeg ze plots last van ademhalingsproblemen. Haar tong werd dikker en haar hart klopte sneller.

Eenmaal in het tweede ziekenhuis gearriveerd, kreeg Estelle van de dokters adrenaline toegediend. Dat werkte. De studente is inmiddels weer thuis en het gaat stukken beter met haar.