Student pleegt zelfmoord na honderden berichten van vriendin

2019 Alexander Urtula
News
News
30-10-2019 08:37
Geschreven door Karen Luiken
Comment

De 22-jarige Alexander Urtula uit de Verenigde Staten stapte op 20 mei van dit jaar uit het leven, anderhalf uur voor zijn diploma-uitreiking. Zijn vriendinnetje Inyoung You is aangeklaagd vanwege betrokkenheid. Zij zou hem honderden berichten hebben gestuurd waarin ze hem aanspoorde tot zelfmoord.

Justitie vermoedt dat Inyoung een groot aandeel heeft gehad in de zelfdoding van haar vriendje Alexander. Ze zou hem maandenlang misbruikt hebben, zowel fysiek als verbaal en psychologisch. Ook stuurde ze hem volgens het AD allerlei appjes waarbij Alexander werd aangedrongen een einde aan zijn leven te maken. De berichten werden erger in de dagen en uren voor Alexanders dood.

In mei 2019, op de dag dat Alexander zijn diploma biologie van Boston College zou krijgen, werd het hem te veel. Hij besloot zelfmoord te plegen. Op het moment dat dat gebeurde, zaten zijn familieleden op hem te wachten. Uit onderzoek is gebleken dat zijn vriendin toen bij hem in de buurt was.

Inyoung verblijft momenteel in Zuid-Korea, maar wordt door een jury terug naar Amerika gehaald. "Als ze niet vrijwillig terugkeert, zullen we de macht gebruiken die we hebben om haar terug te krijgen", aldus de aanklager.

Zit je met vragen rond zelfdoding, contacteer Awel, 102 of de zelfmoordlijn op 1813.