Sterren doneren massaal aan Australië

2019 Australie Brand
News
Climate
08-01-2020 09:13
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Het gaat alles behalve goed in Australië. In het zuidoosten van het land woeden al lange tijd hevige bosbranden. Mensen komen om, bijna 500 miljoen dieren zijn overleden en duizenden huizen zijn verwoest. Het zal veel geld gaan kosten om verdere schade te voorkomen. Verschillende sterren zoals Kylie Jenner, Pink en Elton John dragen hun steentje bij door flinke donaties te doen.

Kylie Jenner heeft volgens People maar liefst een miljoen dollar gedoneerd aan verschillende organisaties die slachtoffers van de brand ondersteunen. Bij Elton John gaat het om hetzelfde bedrag. Tijdens een concert in Sydney zei hij het volgende tegen zijn publiek: “Er zijn mensen die hun leven en huizen zijn kwijtgeraakt. En er is de toestand van de dieren. Een leefgebied van Bijbelse proporties is verloren gegaan en het is verschrikkelijk. Ik beloof daarom een miljoen dollar te geven om organisaties te ondersteunen."

Nicole Kidman en Keith Urban hebben 500.000 dollar gedoneerd. Hetzelfde geldt voor zangeres Pink. Maar ook andere sterren zoals prins Harry en Meghan, Hugh Jackman en verschillende influencers roepen hun fans op een donatie te doen.