Star Wars last pauze in na 'Rise of Skywalker'-film

Star Wars Rise Of Skywalker
Entertainment
Movies
19-10-2019 16:52
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Terwijl de wereld geduldig afwacht tot 'Star Wars: The Rise of Skywalker', de negende en laatste film in de Skywalker-saga, in de zalen verschijnt, is Disney al druk bezig met het plannen van de toekomst van de populaire Star Wars-franchise. En het ziet ernaar uit dat we wat langer op een nieuw filmavontuur zullen moeten wachten. De eerstvolgende Star Wars-film, na 'The Rise of Skywalker', verschijnt immers pas in 2022.

Sinds Disney in 2012 de Star Wars-rechten overkocht van Lucasfilm, zijn er op korte tijd een heleboel nieuwe Star Wars-films verschenen, waarbij de ene film ('Rogue One') beter werd onthaald dan de andere ('Solo') door fans. Na veel kritiek gaf Disney toe dat ze veel te overhaast te werk zijn gegaan met het uitbrengen van nieuwe Star Wars-content en dat men van plan was om het in de toekomst rustiger aan te doen.

Een belofte die Disney nu lijkt te houden, want na 'The Rise of Skywalker' - dat in december van dit jaar in de bioscoop draait - zullen er namelijk drie jaar lang geen nieuwe Star Wars-films worden uitgebracht. Pas in 2022 zal een nieuwe Star Wars-film verschijnen die een gloednieuwe trilogie met een compleet nieuwe cast moet lanceren. Dat wil echter niet zeggen dat fans ook drie jaar zonder Star Wars-content zullen vallen.

Integendeel, fans zullen zich in de tussentijd kunnen vermaken met tal van andere Star Wars-projecten. Enkele voorbeelden daarvan zijn 'The Mandalorian', de allereerste live-action Star Wars-televisieserie ooit gemaakt voor streamingdienst Disney+, een spin-off serie van de film 'Rogue One' waarin Cassian Andor (Diego Luna) de hoofdrol speelt en een zevende seizoen van de animatieserie 'Star Wars: The Clone Wars'.