Speciaalbier Kasteel Rouge is er vanaf nu ook in ijsvorm

Kasteelrouge
Lifestyle
Food
08-04-2021 17:05
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Kasteel Rouge kun je vanaf nu niet alleen door je keel laten glijden, je kunt er op een (zomerse) dag ook van eten. Het Belgische speciaalbiertje is in een ijsbak gegoten en in de vriezer gezet. Dat meldt de Krant van West-Vlaanderen.

Je vindt het ijsje onder de naam Vanille Cherry Kasteel Rouge. Welke smaken je mag verwachten? Een combinatie van vanille-ijs met Kasteel Rouge en een zomerse twist van kers met stukjes witte Belgische chocolade.

Het is voor het eerst dat een Belgisch speciaalbiertje in ijs wordt gebruikt. “Onze Kasteel Rouge is al langer een paradepaardje van onze brouwerij en wint nog steeds aan populariteit”, zegt ceo Xavier Vanhonsebrouck. “Het feit dat de fans hun favoriete biertje ook als dessert kunnen degusteren, maakt ons bijzonder blij.”

Het dessert is in samenwerking met de start-up LiQ gemaakt en is vanaf nu verkrijgbaar bij Colruyt, Spar en Delhaize. Niet één van die winkels in de buurt? Dan bestel je de traktatie binnenkort via de webshop van LiQ of breng je een bezoekje aan Bierboetiek aan de brouwerij in Izegem. Ook daar wordt het ijsje verkocht.