Sony trekt stekker uit karaokegame SingStar

Singstar Karaoke Game
Technology
Games
05-11-2019 21:53
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Sony heeft bekendgemaakt dat het volgend jaar stopt met het ondersteunen van alle online services in de PlayStation-spellen SingStar en Driveclub.

Spelers die na 31 januari 2020 nog gebruikmaken van SingStar, ooit de populairste karaokegame op de markt, zullen de game wel nog steeds in offline modus kunnen spelen, maar zullen geen nieuwe liedjes meer kunnen downloaden of het online scorebord raadplegen. Ook trofeeën die gelinkt zijn aan online prestaties worden naar verluidt geschrapt.

Maar niet alles is slecht nieuws: PS4-spelers zullen namelijk nog in staat zijn om eerder aangekochte nummers die ze daarna hebben verwijderd, opnieuw te downloaden en opgeslagen nummers kunnen gewoon offline gebruikt blijven worden. Onze tip? Download snel al je favoriete nummers, voor het te laat is!

Na 31 maart 2020 worden eveneens alle online activiteiten in Driveclub, Driveclub VR en Driveclub Bikes geannuleerd. Liefhebbers van de racegames zullen de spellen vanaf dan niet meer samen met vrienden kunnen spelen en ook de scoreborden gaan definitief op zwart.

Volgens Sony zou de beslissing om de servers te sluiten er zijn gekomen door de toenemende dalende populariteit van de games. Dat is natuurlijk jammer om te horen, maar hey, gelukkig blijven al onze toffe herinneringen aan de spellen wel gewoon voortbestaan.