Sony onthult eindelijk het design van de PlayStation 5

Ps5 Console Reveal
Technology
Games
12-06-2020 00:30
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Ondanks dat Sony niet aangaf om de console te tonen, werd op donderdagavond het uiterlijk van de PlayStation 5 dan toch onthuld tijdens de 'Future of Gaming'-livestream.

De console ziet er exact uit zoals je had verwacht, namelijk zwart en wit. Een kleurencombinatie die Sony in april al teasete bij de onthulling van de nieuwe DualSense-controller. In tegenstelling tot de PlayStation 4, kiest Sony voor next-gen voor een rechtopstaand model dat ietwat wegheeft van een zeer strakke zandloper, het middenstuk is veel slanker dan de kop en de voet van de console.

Omdat Sony graag van verrassingen houdt, werd als kers op de taart ook een Digital Edition-variant van de PlayStation 5 aangekondigd. Deze variant bevat geen diskdrive en is net als de Xbox One S uitsluitend gericht op digitaal gamen. Of er een prijsverschil zit tussen beide PlayStation-consoles is niet bekend. Sony heeft tijdens de presentatie namelijk niks over prijzen gezegd.

De PlayStation 5 moet tegen eind dit jaar in de winkelrekken liggen. Wat vind jij van het design van de PS5? Wij vinden het alvast helemaal te gek! Alles over de technische specificaties van de PlayStation 5 vind je hier.