Sony's eigen teams werken aan meer dan 25 games voor de PlayStation 5

Play Station Games
Technology
Games
24-05-2021 12:21
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Ben jij één van de gelukkigen die een PlayStation 5 in handen heeft? Dan hebben we schitterend nieuws voor je: Sony is namelijk van plan om het grootste aantal exclusives ooit te lanceren voor de spelconsole.

Sinds de lancering van de PlayStation 5 is Sony erin geslaagd om al een indrukwekkend aanbod aan nieuwe exclusives (Spider Man: Miles Morales, Sackboy, Demon's Souls, Destruction AllStars, Returnal) te verwezenlijken, en het ziet er naar uit dat dat aanbod in de komende jaren alleen nog meer zal worden uitgebreid. In een nieuw interview met Wired heeft PlayStation-topman Herman Hulst namelijk onthult dat Sony momenteel méér dan 25 games van verschillende genres in de maak heeft voor de PlayStation 5. De games worden gemaakt door PlayStation Studios, de eigen first party studio's van Sony waaronder onder meer Naughty Dog, Insomnic Games, Sucker Punch, Santa Monica en Guerrilla vallen.

Ruim de helft van de games zouden volgens Hulst bovendien gloednieuwe games zijn en zijn dus niet gebaseerd op bestaande franchises. Geweldig nieuws voor gamers die op zoek zijn naar iets compleet nieuws. Van die 25 games zijn er uiteraard al een aantal bekend: zo weten we dat we later dit jaar games als Ratchet & Clank: Rift Apart en Horizon: Forbidden West mogen verwachten en weten we ook dat Santa Monica werkt aan een vervolg op God of War.

De toekomst van de PlayStation 5 ziet er rooskleurig uit en we kunnen niet wachten om te zien wat Sony allemaal voor ons in petto heeft. Nu enkel nog een PlayStation 5 vast zien te krijgen...