2017 Telefoon Snapchat
Technology
Apps

Snapchat maakt videobellen met 16 personen mogelijk

05-04-2018 06:35
Geschreven door Karen Luiken
Comment

We wisten al een tijdje dat de functie eraan zat te komen, maar deze week wordt het dan eindelijk mogelijk: videobellen in groepen met Snapchat!

Gebruikers kunnen over een paar dagen video- en audiobellen in groepen, schrijft The Verge. Wil je videobellen? Dan kan dit met zestien mensen tegelijkertijd. Liever audiobellen? Dan is er zelfs plaats voor 32 gesprekspartners.

Het was met Snapchat al mogelijk om te videobellen met één vriend, maar dat is natuurlijk niet genoeg. Je moet al je bff’s in één gesprek kunnen hebben. Iets wat héél binnenkort dus gewoon kan. Als je een groepschat hebt, hoef je alleen maar op het icoontje voor videobellen te drukken en voilà: je gesprek start vanzelf.

Iedereen die lid is van de groepschat krijgt een uitnodiging voor het gesprek. Je kan hierbij zelf kiezen of je mee wil doen of niet. Ook kan je zelf kiezen of je je camera aan- of uitzet. Om het geheel helemaal compleet te maken, kan je tijdens het bellen gewoon tekstberichten blijven versturen én kan je filters gebruiken.

Snapchat heeft sinds deze week overigens ook nog een andere nieuwe functie: het taggen van je vrienden in de Snapchat-app. Dit doe je door heel simpel een @ te typen, met vervolgens de naam van degene die je wil taggen.