Snapchat maakt aantal volgers zichtbaar

2020 Snapchat
Technology
Apps
07-11-2020 10:46
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Het heeft negen jaar geduurd, maar Snapchat heeft eindelijk een functie toegevoegd waar veel gebruikers al die tijd op hebben gewacht. Het is vanaf nu mogelijk om het aantal abonnees openbaar te weergeven.

De functie is ingevoerd na het ontvangen van feedback, legt een woordvoerder van Snapchat uit in een gesprek met Tubefilter. “Vanaf vandaag geven we videomakers de optie om het aantal abonnees zichtbaar te maken op hun openbare profiel. We begrijpen echter dat niet iedereen deze statistieken openbaar wil maken. En daarom kunnen gebruikers de functie naar wens in- of uitschakelen in hun instellingen.”

De mogelijkheid om het aantal abonnees te tonen is alleen beschikbaar voor makers of bedrijven met een openbaar profiel. Vanaf nu kun je bijvoorbeeld zien dat Kylie Jenner één van de meest populaire Snapchat-gebruikers is. Zij heeft maar liefst 36,4 miljoen volgers. Andere sterren die het goed doen, zijn Charli D’Amelio (13,7 miljoen), DJ Khaled (13,4 miljoen) en Donald Trump (1,9 miljoen).